Vinter er en flaskegæret “cider” fremstillet af mere end 30 forskellige æblesorter. De forskellige madæbler, spiseæbler og bitre cideræbler blev knust og fyldt i en tank i det sene efterår. Tanken blev placeret udendørs, hvor den koldfermenterede igennem hele vinteren. Da temperaturen steg i foråret blev vinen fyldt i små slanke champagneflasker og lagt til 2. gæring i 10 måneder. Herefter blev flaskerne håndvendt i Champagnereoler og efterfølgende degorgieret. Vinen er en let delikat cider med en fin restsødme og masser af delikate æblenoter – smagen slutter med en fin bitterhed.
Serveres kold – alene eller med ost, svinekød eller en æbledessert
Vinter is a bottlefermented sparkling applewine, made of more than 30 different varieties. The mix of cookingapples, eatingapples and bitter ciderapples was crushed and pressed in the late fall.
The wine was then left outside in the cold winter to ferment. In the spring the wine was bottled in champagnebottles and left for a second fermentation in the bottles for 10 months. Then it was hand-turned in champagneracks and disgorged.
The wine is light, delicate with a light sweetness and delicate applenotes…
Serve chilled on its own or pair with cheese, porc or an apple dessert…
375 ml.
7% vol.
Årgang: 2017
Indeholder sulfitter/contains sulphites
Seneste kommentarer