FØLG OS
– FRUGTEN, MOSTEN & OMHYGGELIGHEDEN –
Et dansk frugtvinseventyr
Ude på landet mellem Randers og Viborg. Omgivet af en æbleplantage og dansk idyl. Her ligger frugtvineriet Cold Hand Winery. Et sted, hvor sanserne åbnes, fortælleglæden blomstrer og hvor noget af verdens bedste frugtvin produceres.
Det gærer og bobler. Både i vineriets højloftede produktionshal, men også i vores hoveder og hjerter. At producere nogle af verdens bedste frugtvine er en fantastisk fornøjelse og en evigt udviklende proces, som overrasker os gang på gang. Men vi tror på, at det kan lade sig gøre, for vi holder fingrene fra de frugter, som alligevel bliver til bedre vine andre steder i verden. Til gengæld sætter vi alle sejl ind på de danske frugter og bær, som netop bliver allerbedst lige her, hvor vi bor. Sensommerdøgnets temperaturudsving giver den helt særlige nordiske syreprofil, som er både ren, frisk, aromatisk og guld værd.
Vores vineri er et arbejdende værksted, hvor vi eksperimenterer på livet løs for at finde præcis de toner og noter, som får os tættere på verdens bedste frugtvin. Vin på danske æbler, pærer, rabarber, kirsebær, solbær og kvæder.
At få naturens egen avl gjort til vine og likører i verdensklasse gør os glade, stolte og ydmyge på samme tid. Vi går langt og bliver hurtigt meget nørdede i jagten på det bedste produkt. Æbler er nemlig ikke bare æbler, og kirsebær er ikke bare kirsebær. Vi kender sorterne som vores egne børn, og arbejdet for at nå den rette syre-/sødmebalance nærmer sig et sandt detektivarbejde, hvor vi optimerer høsten og er yderst omhyggelige med forarbejdningen.
Vores frugtvinseventyr bygger på jordbundenhed, nysgerrighed og en lyst til at dele den gode fortælling. Årligt byder vi tusindvis af oplevelseslystne besøgende inden for i vores vineri. Med åbne arme, velsmurt snakketøj og smittende begejstring viser vi gæster rundt blandt duftende tanke og flotte egefade, inden vi giver dem en smagsoplevelse for livet. Vi håber du vil lægge os et besøg.
// Jens Skovgaard & Flemming Villebro
– Passionen for nordiske frugter og bær –
Vin på de bedste danske frugter og bær
Det var kærligheden til de syrlige danske æbler, der tilbage i 2010 fik Jens Skovgaard til at drømme om æblevin. Ikke cider, ikke “apfelwein” – men et nyt, eksklusivt og mere vinøst udtryk. Nemlig dansk, kryokoncentreret æblevin. Drømmen tog fart ved lidt af et tilfælde, da en stor dunk med frossen æblemost lækkede i fryseren. En tyk og sukkerholdig “æblesirup” satte gang i en række eksperimenter, og sidenhen allierede Jens sig med frugtavleren Flemming.
Grundsubstansen i alle vineriets æble-, pære-, og kvædevine er metoden “kryokoncentration”, som i den grad giver kolde hænder. Straks efter høst presses frugterne, og mosten fryses. Mosten optøs efterfølgende udendørs ved minusgrader, hvor frosten binder vandet i mosten, mens sukker, syre, aroma og farve drypper af som tyk rå sirup. De gyldne dråber laves efterfølgende til dansk frugtvin med en helt særlig nordisk syreprofil og aroma. Frisk, frugtig og ren.
Med tiden er flere eksklusive vine og vintyper kommet til sortimentet; hedvine, mousserende vine og spiritus. Alle lavet på nøje udvalgte danske frugter og bær. Vinene har høstet priser og anerkendelse vidt og bredt, og de serveres på nogle af de bedste gourmetrestauranter i Danmark og i udlandet. Vinene kan købes hos forhandlere landet over, i vineriets gårdbutik og i webshoppen.
- FRUGTEN , MOSTEN & OMHYGGELIGHEDEN -
Vin på de bedste danske frugter og bær
Det var kærligheden til de syrlige danske æbler, der tilbage i 2010 fik Jens Skovgaard til at drømme om æblevin. Ikke cider, ikke “apfelwein” – men et nyt, eksklusivt og mere vinøst udtryk. Nemlig dansk, kryokoncentreret æblevin. Drømmen tog fart ved lidt af et tilfælde, da en stor dunk med frossen æblemost lækkede i fryseren. En tyk og sukkerholdig “æblesirup” satte gang i en række eksperimenter, og sidenhen allierede Jens sig med frugtavleren Flemming.
Grundsubstansen i alle vineriets æble-, pære-, og kvædevine er metoden "kryokoncentration", som i den grad giver kolde hænder. Straks efter høst presses frugterne, og mosten fryses. Mosten optøs efterfølgende udendørs ved minusgrader, hvor frosten binder vandet i mosten, mens sukker, syre, aroma og farve drypper af som tyk rå sirup. De gyldne dråber laves efterfølgende til dansk frugtvin med en helt særlig nordisk syreprofil og aroma. Frisk, frugtig og ren.
Med tiden er flere eksklusive vine og vintyper kommet til sortimentet; hedvine, mousserende vine og spiritus. Alle lavet på nøje udvalgte danske frugter og bær. Vinene har høstet priser og anerkendelse vidt og bredt, og de serveres på nogle af de bedste gourmetrestauranter i Danmark og i udlandet. Vinene kan købes hos forhandlere landet over, i vineriets gårdbutik og i webshoppen.
– Frugten –
Hos Cold Hand Winery går vi efter det sublime resultat. Derfor anvender vi udelukkende danske frugter og bær i vores produktion. Vi vælger dét, der er bedst netop på vores breddegrader. Lader den rene kvalitet være vores signatur. Æbler, pærer, kirsebær, solbær, blommer, ribs, brombær, kvæder og rabarber udvikler en høj syre og en helt særlig aroma i Danmark. Det kan vi takke de kølige sommernætter for – og ikke mindst de særligt udvalgte frugt- og bæravlere, der år efter år leverer det bedste af det bedste til os. De har forstand på råvarerne. Resten tager vi os af.
Vores æbler og pærer dyrkes i Flemming Villebros smukke frugtplantage på Fyn. Vi holder særligt af de gode gamle danske sorter som Ingrid Marie og Filippa.