fbpx
- Isvin -

Rancio

En ganske særlig udgave af vores æbleisvin, hvor vi udsætter vinen for alt det man normalt skal beskytte vin imod. Udendørs i store glasballoner udsættes vinen for sollys, varme og oxidering – en metode med inspiration sydfra. Vinen får et krydret og lækkert oxideret præg med noter af mørk karamel, kandis, tørrede frugter og masser af krydret frisk syre, som giver isvinen yderligere karakter. En meget populær vin på Michelin- og toprestauranter, og GULD-vinder til Cider World 2023 og Dansk Vinskue 2023!

Nydes til desserter, oste eller som en smagsoplevelse i sig selv.

 

Læs mere

320,00 kr.

Ryd

Beskrivelse

RANCIO er fremstillet efter metoden kryokoncentration. Æblerne presses til most efter høst og bliver straks efter frosset. Mosten optør efterfølgende udendørs ved minusgrader, hvor frosten binder vandet i mosten, mens sukker, syre, aroma og farve drypper af som tyk rå sirup. Efter optøning er den koncentrerede “æblesirup” langsomt koldfermenteret igennem 18 måneder til en intens isvin. Vinen har efterfølgende stået udendørs i store glasballoner for at fange sollys og varme, så det helt særlige lækre oxidative præg opnås.

At kryokoncentrere giver os i dén grad kolde hænder, men teknikken er alligevel grundsubstansen i alle vores æble-, pære- og kvædevine. Med denne teknik kan vi nemlig udvinde aromaen, det tårnhøje sukkerindhold og bevare den intense syre fra frugten i vores vine.

375 ml.
8% vol.
Årgang: 2020
Indeholder sulfitter/contains sulphites

Yderligere information

Flaskestørrelse

375 ml