About us - Cold Hand Winery
FOLLOW
– The fruit and the attention to detail –

A Danish fruitwine adventure

 

Deep in the Danish countryside nestled between the two townsRanders and Viborg and surrounded by an apple orchard you will find – Cold Hand Winery. It’s a playful place of exploration and sensory stimulation where stories of old are told – and some of the world’s finest fruit wine is produced. 

There is fermentation and exploration – both in the tanks and in our minds & hearts. WWe continue to be inspired and surprised by the process of producing outstanding fruit wine, we find joy and fulfillment in the process of creation. We continuously strive to be better. 

Humbled by the results, we recognize that we are privileged with unique Danish fruits.  Hence we exclusively use Danish fruits and leave it to our winery colleagues in other places of the world utilize their unique fruits. We are dedicated to the Danish fruit and recognize that our long cool summer days is the foundation for the acid-profile that is both pure, fresh and aromatic. For us – this is pure gold.

Our winery is a playground of curiosity and exploration. We are in truth ‘fruit geeks’, always looking for the subtle tones and notes that bring us one step closer to the world’s best fruit wine. We ferment apples, pears, cherries, blackcurrant, redcurrant, rhubarb, quince and blackberries – we blend, we age, we explore.

We are in meaningful connection with the Danish fruit and our Nordic heritage. This transformation from unique fruit to world class wine and liquor makes us happy, proud and humble all at the same time. For us – Apples are not just apples, and cherries are not just cherries. We realize the subtle difference in strains and we know each variety as our own back pocket. The process of achieving the perfect acid balance makes us feel almost like detectives when we optimize harvest times, soil conditions and processing.

Our fruit wine adventure is based on passion and curiosity combined with a never-ending drive to share our story. Each year we welcome thousands of visitors at the winery, with whom we share our story. All visitors a are escorted around the intriguing winery hall where all sense are stimulated. We hope to someday welcome you join our adventure.

 

// Jens Skovgaard & Flemming Villebro

– Passionen for nordiske frugter og bær –

En helt ny måde at nyde dansk frugt på

Det var kærligheden til de syrlige danske æbler, der tilbage i 2010 fik Jens Skovgaard til at drømme om æblevin. Ikke cider, ikke “apfelwein” – men et nyt, eksklusivt og mere vinøst udtryk. Nemlig dansk, kryokoncentreret æblevin. Drømmen tog fart ved lidt af et tilfælde, da en stor dunk med frossen æblemost lækkede i fryseren. En tyk og sukkerholdig “æblesirup” satte gang i en række eksperimenter, og sidenhen allierede Jens sig med frugtavleren Flemming.

Grundsubstansen i alle vineriets æble-, pære-, og kvædevine er en metode, som i dén grad giver kolde hænder; kryokoncentration. Straks efter høst presses frugterne, og mosten fryses. Mosten optøs efterfølgende udendørs ved minusgrader, hvor frosten binder vandet i mosten, mens sukker, syre, aroma og farve drypper af som tyk rå sirup. De gyldne dråber laves efterfølgende til dansk frugtvin med en helt særlig nordisk syreprofil og aroma. Frisk, frugtig og ren. 

Med tiden er der kommet flere eksklusive frugtvine til sortimentet; kirsebærvin, boblende rabarber, boblende ribs og andre vine lavet på nøje udvalgte frugter og bær. Vinene har høstet priser og anerkendelse vidt og bredt, og de serveres på nogen af de bedste gourmetrestauranter i Danmark og i udlandet. 

- Frugten , mosten & omhyggeligheden -

En ny måde at nyde dansk frugt på 

Det var kærligheden til de syrlige danske æbler, der tilbage i 2010 fik Jens Skovgaard til at drømme om æblevin. Ikke cider, ikke “apfelwein” – men et nyt, eksklusivt og mere vinøst udtryk. Nemlig dansk, kryokoncentreret æblevin. Drømmen tog fart ved lidt af et tilfælde, da en stor dunk med frossen æblemost lækkede i fryseren. En tyk og sukkerholdig “æblesirup” satte gang i en række eksperimenter, og sidenhen allierede Jens sig med frugtavleren Flemming.

Grundsubstansen i alle vineriets æble-, pære-, og kvæde isvine er en metode, som i dén grad giver kolde hænder; kryokoncentration. Straks efter høst presses frugterne, og mosten fryses. Mosten optøs efterfølgende udendørs ved minusgrader, hvor frosten binder vandet i mosten, mens sukker, syre, aroma og farve drypper af som tyk rå sirup. De gyldne dråber laves efterfølgende til dansk frugtvin med en helt særlig nordisk syreprofil og aroma. Frisk, frugtig og ren.

Med tiden er der kommet flere eksklusive frugtvine til sortimentet; kirsebærvin, boblende rabarber, boblende ribs og andre vine lavet på nøje udvalgte danske frugter og bær. Vinene har høstet priser og anerkendelse vidt og bredt, og de serveres på nogen af de bedste gourmetrestauranter i Danmark og i udlandet.

 

– Frugten –

Hos Cold Hand Winery går vi efter det sublime resultat. Derfor anvender vi udelukkende danske frugter og bær i vores produktion. Vi vælger dét, der er bedst netop på vores breddegrader. Lader den rene kvalitet være vores signatur. Æbler, pærer, kirsebær, solbær, blommer, ribs, brombær, kvæder og rabarber udvikler en høj syre og en helt særlig aroma i Danmark. Det kan vi takke de kølige sommernætter for – og ikke mindst de særligt udvalgte frugt- og bæravlere, der år efter år leverer det bedste af det bedste til os. De har forstand på råvarerne. Resten tager vi os af.

Vores æbler og pærer dyrkes i Flemming Villebros smukke frugtplantage på Fyn. Vi holder særligt af de gode gamle danske sorter som Ingrid Marie og Filippa.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie-indstillingerne på dette websted er angivet til "Tillad Cookies" for, at give dig den bedst gennemgang og oplevelse af siderne. Hvis du fortsætter med at bruge webstedet uden at ændre dine Cookie indstillinger eller du klikker på "Accepter" nedenfor så samtykke du til dette.

Luk