Site name | Pyrus X - pæredesssertvin

pyrus x 2012

- Pærevin

Den måtte jo komme. En pære-variant af vores æbledessertvin Malus X – Feminam. Pyrus er rendyrket pære-guf.

Den er fremstillet af bestøverpærerne i vores pæreplantager på Fyn. Bestøvertræerne er gamle pæresorter som Grev Moltke, Conference, Williams osv.

Pærerne er høstet ved modenhed, presset og mosten heraf frosset i et fryserum.

Ved optøningen indeholdt den tykke, sukkerholdige most næsten 4 gange så meget sukker, syre og aroma som pæremosten.
Denne tykke ”sirup” gærede meget langsomt i 5 måneder. 
Herefter blev den forstærket med Eau de Vie på pære – brændt på en del af vinen.

Den færdige vin har til sidst opholdt sig et par måneder på små egefade.

Smagen domineres af den dybe karameliserede pæresødme, som balanceres af varmen fra Eau de Vie’n.

Nyd den som aperitif, til ostebordet, desserter med pærer eller bare en kop kaffe.

Serveringstemp. ca. 10 – 14 grader.

 

19 % Vol. - 500 ml

 

TEKNISK DATA

Alkohol 19%
PH 5,44
Total syre 3,9 g./liter
Vinsyre 0,0 g./liter
Æblesyre 1,1 g./liter
Mælesyre 0,0 g./liter
Restsukker 149,7 g./liter
Densitet 1,0583
Glycerol 28,1 g./liter